Aτομικές quiches με γραβιέρα, μπέικον και μπεσαμέλ





Υλικά

1 φύλλο ζύμης για τάρτα
1 φάκελο Μπεσαμέλ
500ml γάλα
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας στον πάγκο σας και την ισιώνετε με πλάστη. Με κουπ πατ ανάλογου μεγέθους κόβετε δίσκους σε μέγεθος ατομικής ταρτιέρας (να μπορούν να καλύψουν και τα πλαϊνά τους τοιχώματα).


Βήμα 2

«Ντύνετε» τις ταρτιέρες με τους δίσκους της ζύμης, την τρυπάτε με πιρούνι και τις αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 4

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και το ρίχνετε στην Μπεσαμέλ. Προσθέτετε το περισσότερο από το τριμμένο τυρί, το αβγό και ανακατεύετε καλά.


Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βγάζετε από την κατάψυξη τις φόρμες. Τις γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε από πάνω με το τυρί που κρατήσατε και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει τόσο η ζύμη, όσο και η γέμιση.

Πηγή: www.olivemagazine.gr