Ρεβανί με ινδοκάρυδο



Υλικά συνταγής

1½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια ινδοκάρυδο
2 ποτήρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
10 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
10 κουταλιές σούπας  γάλα χλιαρό
για το σιρόπι
4 αυγά
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 λεμόνι (ο χυμός του)




Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και το ινδοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι 26-28 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό. Αφού ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.cooklos.gr