Πέννες με μπλε τυρί, σπανάκι, κρέμα και ροζ πιπέρια



Υλικά

1 πακέτο πέννες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
200 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια

150 γραμμάρια blue cheese λιωμένο με πιρούνι
250ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά γλυκού ροζ πιπέρι χοντροσπασμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Ρίχνετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις βράζετε αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι.

Στο μεταξύ βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το blue cheese. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση.


Στραγγίζετε τις πέννες και το σπανάκι και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που βράσανε. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σπασμένο ροζ πιπέρι, τα φυλλαράκια βασιλικού κι ανακατεύετε.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα προσθέτοντας επιπλέον κορυφούλες βασιλικού και μερικούς ολόκληρους κόκκους ροζ πιπεριού.

Πηγή: www.tro-ma-ktiko.blogspot.com