Λαζάνια με πράσα, κοτόπουλο και τυριά



Το πράσο είναι πολύ καλή πηγή πηγή βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών ενώ... περιέχει επίσης και βιταμίνες όπως C, K και Ε συμβάλλοντας στην ενίσχυση του οργανισμού σε μολυσματικές ασθένειες και την καταστροφή των ελεύθερων ριζών.

Υλικά
12 λαζάνια πλατιά που δεν θέλουν προβράσιμο
500 γραμμάρια πράσο
500 γραμμάρια κοτόπουλο μαγειρεμένο, σε κυβάκια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
3 αυγά
250 γραμμάρια τυρί σεβρ, σε λεπτές ροδέλες
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
400ml. κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης ή παρμεζάνα τριμμένη
5 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε σε μπολ τα αυγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε το ⅓ περίπου του μίγματος των αυγών, στρώνετε από πάνω τα μισά λαζάνια και, πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων. Σκεπάζετε με τις ροδέλες του σεβρ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: www.tro-ma-ktiko.blogspot.com