Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια πόρτο μπέλο



Υλικά συνταγής

500 γραμμάρια σπαγγέτι
3 φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
150 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
300 γραμμάρια μανιτάρια πόρτο μπέλο σε φετούλες
30 γραμμάρια βούτυρο
300ml κρέμα γάλακτος
100ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
½ κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Κρατάμε μισή κούπα νερό από τα βρασμένα μακαρόνια. Παράλληλα, σοτάρουμε στο βούτυρο τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προαιρετικά, σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Τέλος, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: www.cooklos.gr