Μακαρόνια ογκρατέν



Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

500 γραμμάρια μακαρόνια κοντά (βίδες, πένες κ.α.)
100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
150 γραμμάρια βούτυρο
για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα
3 αυγά
70 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο


Διαδικασία συνταγής

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε μπολ το μισό γάλα και διαλύουμε με σύρμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Όταν το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε δυνατά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μεγάλο πυρέξ. Καίμε λίγο το βούτυρο σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε με αυτό τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε τα τυριά και το μπέικον και κρατάμε ενάμιση φλιτζάνι στην άκρη. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τα τυριά με το μπέικον και ένα φλιτζάνι μπεσαμέλ και ανακατατεύουμε.
Στρώνουμε καλά σε ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 45 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε. Αν το κόψουμε ζεστό θα διαλυθεί.

Πηγή:www.cooklos.gr