Πικάντικη τηγανιά με καπνιστή πάπρικα



Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
1 ντομάτα ώριμη μεγάλη στον τρίφτη
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής

Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 30 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό ή πατάτες λεμονοριγανάτες.


Πηγή: www.cooklos.gr