Πώς να αποθηκεύσετε πρακτικά και δημιουργικά τα καλλυντικά σας


Πρέπει να έχω προσπαθήσει να οργανώσω τα καλλυντικά μου και τα σχετικά εργαλεία μακιγιάζ δεκάδες φορές και κάθε φορά κατορθώνω να μη βρίσκω τη σκιά, το κραγιόν, το βερνίκι νυχιών ή το πινέλο που θέλω είτε
γιατί είναι κρυμμένο πίσω/κάτω από κάποιο άλλο καλλυντικό ή αντικείμενο, είτε επειδή στο ντουλάπι μου επικρατεί το χάος (που κρύβεται η τάξη και η οργάνωση μιας Παρθένου αναρωτιέμαι…).

Έτσι λοιπόν στράφηκα στο Ίντερνετ αναζητώντας πρακτικές λύσεις προκειμένου να οργανώσω τα καλλυντικά μου. Ευτυχώς, κάποια κορίτσια (Παρθένοι είναι στο ζώδιο, σίγουρα) με πιο δημιουργικό πνεύμα από εμένα, βρήκαν τις τέλειες λύσεις κι εγώ μοιράζομαι αυτή τη γνώση μαζί σας:

Οργανώστε τα βερνίκια σας


Υπάρχουν δύο πολλοί δημιουργικοί όσο και πρακτικοί τρόποι. Ο πρώτος είναι να στερεώσετε μια διαφανή ραφιέρα στον τοίχο και να βάλετε τα βερνίκια στη σειρά που επιθυμείτε, βάσει χρωματικής συγγένειας ή προτίμησης και ο δεύτερος να τοποθετήσετε τα μανό μέσα σε διάφανα βάζα έτσι ώστε να τα περιστρέφετε κάθε φορά που αναζητάτε ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Βάλτε τάξη στα πινέλα σας

Ένας έξυπνος τρόπος οργάνωσης των πινέλων σας είναι να τα χωρίσετε σε δύο βάζα με ξεχωριστές ετικέτες, μία για τα πινέλα εφαρμογής της σκιάς στα μάτια και η άλλη για τα πινέλα του προσώπου, δηλαδή για ρουζ και πούδρα.

Παρουσιάστε σωστά τις σκιές και τα κραγιόν σας

Ειλικρινά δεν μπορώ ποτέ να θυμηθώ τα χρώματα των σκιών που έχω κυρίως γιατί οι συσκευασίες τους είναι διασκορπισμένες μέσα στο ντουλάπι μου. Το Lizmarie blog όμως έκανε μια πολύ πρωτότυπη πρόταση όταν έβγαλε τις σκιές από το ντουλάπι και τις στερέωσε με μαγνήτη σε μεταλλικό πίνακα. Τέλος στην αφάνεια των σκιών!Όσον αφορά τα κραγιόν, το μυστικό είναι να τα παρουσιάσουμε με τέτοιο τρόπο που να είναι εμφανής η βάση τους με το χρώμα και τον κωδικό τους. Ένας μικρός δίσκος που μπορείτε να βρείτε στα είδη μπάνιου είναι ό,τι πρέπει.


Πώς να οργανώσετε όλα τα υπόλοιπα

Ξέρω πως όταν βλέπετε τον διώροφο ή τριώροφο δίσκο γλυκών τον ονειρεύεστε γεμάτο με cupcakes, ωστόσο μπορείτε να τον γεμίσετε και με όλα τα καλλυντικά ή εργαλεία που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.