Καριόκες



Υλικά συνταγής

για τις καριόκες

250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
450γρ. μπισκότα πτι μπερ
2½ φλιτζ. καρυδόψιχα αλεσμένη
200γρ. άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
1 σφηνοπότηρο λικέρ κράνα ή μπράντυ
1 βανίλια
για την επικάλυψη

7 κουβερτούρες των 125-150γρ.
2 κ.σ. ηλιέλαιο


Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Τα αυγά μας πρέπει να είναι πολύ φρέσκα ή ακόμη καλύτερα και βιολογικά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μπισκότα και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Αφαιρούμε τα εξαρτήματα του μίξερ και προσθέτουμε τα πτι μπερ και την καρυδόψιχα και ζυμώνουμε με το χέρι. Απλώνουμε διαφανή μεβράνη στον πάγκο μας και φτιάχνουμε με το ⅓ της ζύμης ένα ρολό μακρόστενο. Το τυλίγουμε σφιχτά. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο της ζύμης και φτιάχνουμε άλλα 2 ρολά.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες και στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο (το ηλιέλαιο το βάζουμε για να δώσουμε γιαλάδα, αν δεν έχουμε δεν χρησιμοποιούμε).
Βγάζουμε ένα ένα τα ρολά και τα κόβουμε διαγώνια σε λεπτές φέτες (περίπου 1 εκατοστό). Βουτάμε τις καριόκες στην λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σχάρα. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και αφού στεγνώσουν οι καριοκες τις τυλίγουμε. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: www.cooklos.gr