Τα πιο εντυπωσιακά γυναικεία πόδια της Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίοΤα τελευταία τρία χρόνια, η Stacey Baker είναι σε μια αποστολή: να φωτογραφήσει τα πόδια όσο περισσότερων γυναικών της Νέας Υόρκης καταφέρει. Κάθε φωτογραφία ανεβαίνει στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου η Baker έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 78 χιλιάδες followers. Οι γυναίκες δεν είναι παρά άγνωστες που συναντά στο δρόμο και τους ζητά να ποζάρουν για αυτή μπροστά από κάποιο κοντινό τοίχοΣτις φωτογραφίες της Baker πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έχει το πρόσωπο των γυναικών αλλά το σώμα τους από την μέση και κάτω, τα πόδια τους δηλαδή και όλα όσα τα στολίζουν -είτε μιλάμε για παπούτσια, είτε για vinyl κολάν, είτε για διχτυωτά καλσόν, είτε για πολύχρωμα τατουάζ. Ο τοίχος παίζει επίσης τον ρόλο του στις φωτογραφίες. Πρέπει να είναι χαρακτηριστικός τοίχος πόλης, βρώμικος, σημαδεμένος, με γκραφίτι, με τούβλα ή με ένα έντονο μοτίβο. Η Baker ακολουθεί μια συγκεκριμένη προσέγγιση για να απαθανατίσει το κάθε πορτρέτο: βάζει τα μοντέλα της να στέκονται έτσι ώστε οι πατούσες τους να ευθυγραμμίζονται με την νοητή γραμμή του ορίζοντα, εκεί που ο τοίχος συναντά το βρώμικο πεζοδρόμιο, και τα πλαισιώνει πάντα έτσι ώστε η λεπτή γραμμή του οδοστρώματος να καταλαμβάνει περίπου το ένα έκτο της εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο η φωτογράφος καταφέρνει να δημιουργεί ένα στουντιακό πορτρέτο μέσα στο χάος του Μανχάταν.

Η Baker είχε δημιουργήσει και το ανάλογο hashtag, το #CitiLegs, το οποίο συνόδευε τις (εθιστικά ελκυστικές) φωτογραφίες της, κάθε μία από τις οποίες γιορτάζει και τιμά τους διαφορετικούς σωματότυπους, τα ξεχωριστά στυλ και τις μοναδικές προσωπικότητες των γυναικών. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες της Baker έχουν τραβηχτεί ανάμεσα στην West 40th Street και 7th και 8th Avenue του Μανχάταν, συνήθως όταν η φωτογράφος έκανε το μεσημεριανό της διάλειμμα για φαγητό από τη δουλειά της -εργάζεται ως photo editor στο New York Times Magazine.Πρόσφατα η Baker κυκλοφόρησε και το πρώτο της βιβλίο/φωτογραφικό λεύκωμα, το οποίο περιέχει μια μεγάλη συλλογή από τις φωτογραφίες γυναικείων ποδιών που έχει τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «NY Legs» και την έκδοση έχει επιμεληθεί ο σχεδιαστής Matt Willey, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο «Designer of the Year» το 2014 από το Creative Review και εργάζεται ως Art Director στο New York Times Magazine. Κοινώς, θα είναι μια υπέροχη προσθήκη στη βιβλιοθήκη σας, ειδικά αν σας έχει ήδη κερδίσει η θεματολογία του.

«Πάντα ήθελα μακριά, λεπτά πόδια όπως της Christy Turlington», λέει η Baker στην HuffPost. «Οι αγαπημένες μου φωτογραφίες, όμως, σε αυτό το project είναι αυτές ποδιών με καμπύλες -νομίζω πως κάποια από αυτά μοιάζουν με πόδια αγαλμάτων. Και μου έκανε καλό το ότι μπόρεσα να έχω και αυτή την οπτική».
Πηγή: huffingtonpost.gr
Δείτε παρακάτω μερικά από τα εντυπωσιακά πορτρέτα της Baker