Κοτόπουλο με φέτα και ντομάτα


Υλικά για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες προαιρετικά



1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένο
Για το ρύζι

300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
50 γραμμάρια μανιτάρια
Τρεις ντομάτες
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
Φέτα τριμμένη όσο θέλετε
Αλάτι

Πιπέρι
Ένα λίτρο νερό
Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ομοιόμορφα.
Βάλτε ομοιόμορφα φέτες σκόρδο εξωτερικά στο στήθος κοτόπουλου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον υπόλοιπο μαϊντανό, τον υπόλοιπο βασιλικό, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Πασπαλίστε το κοτόπουλο με φέτες ντομάτας και φέτα.
Ψήστε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.
Για το ρύζι


Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι ενώ κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Ξεφλουδίζετε και ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέστε τα μανιτάρια. Συνεχίζετε για δύο λεπτά ακόμα, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για δύο λεπτά. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.