Καριόκες Φουντουκιού



Υλικά

Βούτυρο 220 γρ
Γάλα 300 γρ
Άχνη ζάχαρη 220 γρ
Κακάο 50 γρ
Φουντούκια 2 1/2 κούπες τριμμένα
Μπισκότα πτι- μπέρ 3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ
Κουβερτούρα 750 γρ
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας



https://docs.google.com/forms/d/1ZCWIpsIrtxRM8dAV9GBEOMEnGBIrq2F7lKQD1VaLoIw/viewform?edit_requested=true

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο. Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Πλάθουμε σε μικρά ρολά και τυλίγουμε το κάθε ρολό με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν, σύμφωνα με το chefoulis. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο. Αφού τα ρολά μας σφίξαν καλά τα κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ λεπτά και τα βουτάμε ένα – ένα στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτύξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.

Πηγή: www.govastileto.gr