Χάλκινο βραβείο σχεδίασης στο Elantra


Το Hyundai Elantra (2017) κατέκτησε χάλκινο βραβείο στο International Design Excellence Award (IDEA®) για το 2016 στην κατηγορία «Αυτοκίνηση & Μεταφορές του 2016» για την σχεδίαση του.


Το Elantra διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 1.700 σχεδιαστικές μελέτες από 30 και πλέον χώρες που διαγωνίστηκαν στο IDEA για το 2016. Ο κ. Cameron Campbell, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Industrial Designers Society της Αμερικής (IDSA), ηγήθηκε μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων παγκόσμιου φήμης από 3 έως 6 Ιουνίου στο εμβληματικό Μουσείο Χένρι Φορντ στο Dearborn (State of Michigan) ώστε να αξιολογήσουν περισσότερους από 600 φιναλίστ.

Τα αποτελέσματα ήταν: 26 Χρυσά, 47 Ασημένια και 63 χάλκινα βραβεία, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα 21 κατηγοριών, όπως social impact, ιατρικές και επιστημονικές καινοτομίες, μεταφορές, σπίτι και κήπος, γραφείο, προσωπικά αξεσουάρ, παιδικά προϊόντα, αθλητικά είδη, και πολλές άλλες. «Εκτιμώ τις αξιόλογες συζητήσεις με τους συνεργάτες μου από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους στον καθορισμό του καλύτερου σχεδιασμού» είπε ο κ. Campbell.


Το IDEA® είναι ένας κορυφαίος διεθνής σχεδιαστικός διαγωνισμός, που αναγνωρίζει και προωθεί εξαιρετικούς σχεδιασμούς σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και κλάδων, που διεξάγεται σε ετήσια βάση από την Industrial Designers Society της Αμερικής (IDSA).


Η αξιολόγηση του IDEA βασίζεται στα ακόλουθα κριτήρια : Σχεδιαστική καινοτομία, όφελος για τον χρήστη, το όφελος για τον πελάτη, κοινωνικό όφελος και αισθητική.

Το Elantra (2017), διατίθεται ως ένα παραδοσιακό compact sedan, ένα υπερτροφοδοτούμενο Eco μοντέλο και μια επερχόμενη Sport έκδοση, διαθέτει αεροδυναμικό σχεδιασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας, μοντέρνο εσωτερικό στυλ και τεχνολογίες φιλικές προς τον χρήστη.