Τι δεν πρέπει ποτέ να ρωτάς τον σύντροφό σου


Υπάρχουν φορές που γινόμαστε πιεστικές, περίεργες και λίγο πιο γατούλες από όσο αντέχει ένας άντρας. Σε μια σχέση όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις που καλό θα ήταν να μην της κάνουμε, τουλάχιστον σε καθημερινή βάση. Γιατί ο κίνδυνος εκνευρισμού του συντρόφου και αποκάλυψης μιας άβολης αλήθειας είναι μεγάλος.


1 «Τι σκέφτεσαι;»
Χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπάνω; Στους άντρες δεν αρέσει να αποκαλύπτουν τι σκέφτονται, ενώ τις περισσότερες φορές δεν σκέφτονται απλά τίποτα. Κενό. Και μπορεί εσένα να σου φαίνεται απίθανο, αλλά όταν σου απαντάει «τίποτα» το εννοεί. Σταμάτα λοιπόν να επαναλαμβάνεις την ερώτηση σου και δέξου τα γεγονότα.

2 «Τι έχεις;»
Προφανώς και ενδιαφέρεσαι για εκείνον αλλά το να τον ρωτάς κάθε λίγα λεπτά τι έχει, δεν λύνει αυτό που ίσως να έχει. Ίσως μάλιστα να το κάνει χειρότερο. Προσπάθησε να τιθασεύσεις την περιέργεια σου και άσε τον να ηρεμήσει. Και αντί για την εκνευριστική ερώτηση πες του απλά, «καταλαβαίνω πως κάτι σε απασχολεί. Ηρέμησε. Και όταν θέλεις να μιλήσεις μου λες». Να δεις που θα θελήσει.


3 «Γιατί ποτέ δεν μου κάνεις τα χατίρια;»
Μα είναι ερώτηση αυτή τώρα; Γιατί δεν θέλει. Απλά και σταράτα. Σου άνοιγε τις πόρτες όταν τον γνώρισες και τώρα παρκάρει το αμάξι και σε ξεχνάει μέσα; Αν ναι, τότε θέσε την ερώτηση σου λίγο διαφορετικά. Όπως, «μήπως έχεις βαρεθεί;» μόνο αν είσαι σίγουρη πως αντέχεις την απάντηση. Αν από την άλλη έτσι τον γνώρισες, τι σε προβληματίζει ακριβώς;  Δεν έμεινες μαζί του για να σε κακομάθει, έμεινες γιατί ήθελες.

4 «Είσαι σίγουρα καλά;»
Και να ήταν, μετά από την τριακοστή φορά που ρώτησες μάλλον δεν είναι πλέον. Το να είναι λίγο υποτονικός ή ήρεμος μπορεί να οφείλεται σε μια αγχωτική μέρα, στον λογαριασμό της ΔΕΗ που άφησε απλήρωτο ή ακόμα και στον Ολυμπιακό. θα του περάσει, απλά θέλει λίγο χρόνο. Μην εντείνεις μια κατάσταση με το να ρωτάς συνεχώς.


5 «Με αγαπάς;»
Αλήθεια τώρα; Θα ρώταγες κάτι τέτοιο; Σκέψου ξανά. Αν είστε στην αρχή της σχέσης σας τότε αυτή είναι μια ερώτηση που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις. Υποδηλώνει ανασφάλεια από την μεριά σου και μια έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν είστε καιρό μαζί συγχωρείται πιο εύκολα, αρκεί να μην την κάνεις κάθε έξι ώρες σαν αντιβίωση.

6 «Με έχεις απατήσει;»
Αν περιμένεις ειλικρινή απάντηση -σε περίπτωση που σε έχει απατήσει-, τότε καλύτερα να αρχίσεις να χορεύεις το χορό της βροχής, καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Ενώ αν δεν φοβάσαι και τόσο απλά θέλεις να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου με το σίγουρο «όχι» του, τότε τι να σου πούμε και εμείς. Περαστικά σου!