Κωνσταντίνος Καζάκος: Η σχέση του με την 16χρονη κόρη του Τζένη

Ο γιος του Κωνσταντίνου Καζάκου και της Ιωάννας Μαρτζούκου, Ιάσωνας, έχει κλείσει τα 4 και έχει ξετρελαίνει τους γονείς του με το πόσο γρήγορα γίνεται από νήπιο παιδάκι, με άποψη και ωραίο λέγειν.

 Η Ιωάννα, απολαμβάνει κάθε στιγμή μαζί τους και εξηγεί πως η μητρότητα την έκανε να ξεχάσει τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης, καθώς από την αρχή η Ιωάννα αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα. «Στην εγκυμοσύνη δεν εργαζόμουν καθόλου, διότι είχε κλείσει ο όμιλος που δούλευα. Συνεπώς, δεν κουραζόμουν και πρόσεχα πολύ. Παρ’ όλα αυτά, έσπασε ένα αγγείο, δημιουργώντας αιμορραγίες, και ταλαιπωρήθηκα πολύ.
Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και ο μικρούλης μας γεννήθηκε ύστερα από κύηση επτάμιση μηνών. Αυτό που θέλω να συμβουλέψω όσες γυναίκες περνούν κάτι αντίστοιχο είναι να έχουν πίστη και να κάνουν υπομονή, διότι αυτό που έρχεται μετά είναι τόσο όμορφο και μοναδικό, που αξίζει κάθε ταλαιπωρία» λέει με συγκίνηση η Ιωάννα.
Ο μικρός Ιάσονας καθημερινά επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους γονείς του. «Συχνά χρησιμοποιεί φράσεις που θα έλεγε ένα μεγαλύτερο παιδί, έχει μια ιδιαίτερη ωριμότητα στο λόγο του. Ξαφνικά θα πει, για παράδειγμα, “Νομίζω πως αυτό το παιχνίδι θα ταίριαζε να το βάλουμε σε αυτό το ράφι” και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό» λέει ο Κωνσταντίνος. Ο Ιάσονας είδε για πρώτη φορά τον πατέρα του επί σκηνής πέρσι στην παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, ενώ στο τέλος ανέβηκε και πήρε τον μπαμπά του μια μεγάλη αγκαλιά.

Εκτός από τον Ιάσονα έχει και μια κόρη, την Τζένη, από τον πρώτο του γάμο με την Τάνια Τρύπη, η οποία σήμερα είναι 16 ετών. «Αγαπά πολύ τον Ιάσονα και ασχολείται μαζί του σαν να είναι η δεύτερη μαμά του. Μεταξύ τους δεν υπάρχει ούτε ίχνος ζήλιας. Απεναντίας, τον φροντίζει και τον προσέχει. Η αλήθεια είναι πως του Ιάσονα του λείπει λίγο η αδελφή του, διότι δεν ζει μαζί μας και τη βλέπει μόνο τα Σαββατοκύριακα» εξηγεί ο Κωνσταντίνος.

Δεδομένου πως η Τζένη βρίσκεται στην εφηβεία, αναρωτιέμαι αν έχει τα γνωστά άγχη των μπαμπάδων. «Νομίζω πως είμαι cool μπαμπάς. Από την άλλη, φροντίζω να τη συμβουλεύω και να τη θωρακίζω απέναντι στην ίδια τη ζωή. Της έχω εμπιστοσύνη. Με το να είσαι από πάνω από το παιδί σου και καταπιεστικός μαζί του, δεν καταφέρνεις τίποτα. Η επιβολή δεν είναι λύση, παρά μόνο η κουβέντα και η κατανόηση. Η επικοινωνία μου με τα παιδιά μου είναι εύκολη, από την άποψη πως και εγώ δεν έχω μεγαλώσει ιδιαίτερα. Είμαι ακόμα ένα μεγάλο παιδί και έτσι σκοπεύω μείνω. Εξάλλου και εγώ στην ηλικία της Τζένης έκανα βλακείες, και το δικαίωμα στη βλακεία το έχουμε όλοι. Άμα δεν κάνεις λάθη, δεν μαθαίνεις».

Μια ανατρεπτική οικογένεια!

Ο Κωνσταντίνος θυμάται με νοσταλγία τις στιγμές που έζησε ως παιδί με τους γονείς του, Κώστα Καζάκο και Τζένη Καρέζη. «Είχα υπέροχα παιδικά χρόνια και προσπαθώ ό,τι έμαθα από τους γονείς μου να το μεταλαμπαδεύσω στα δικά μου παιδιά». Ο Κωνσταντίνος καμαρώνει για τον πατέρα του, ο οποίος από το δεύτερο γάμο του απέκτησε τρία ακόμα παιδιά. «Είναι καρπερός ο μπαμπάς. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο Αλέξανδρος, είναι δεκαεννιά ετών, λίγο πιο μεγάλος από την κόρη μου. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι ο παραδοσιακός παππούς. Από τον Ιούνιο του 2015 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μένει μόνιμα εκεί, οπότε με το ζόρι βλέπει τα παιδιά του. Από την άλλη, οι δουλειές του και η αγάπη για το θέατρο τον κρατούν ζωντανό και ακμαίο. Νομίζω πως δεν θα μπορούσε ποτέ να σταματήσει να εργάζεται. Στην Αθήνα έρχεται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, και η αλήθεια είναι πως του λείπει όλη η οικογένεια: τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η σύζυγός του. Η σχέση, μας, όμως παραμένει υπέροχη».