Αποκάλυψη από την Mila Kunis: Με εκβίασαν να βγω ημίγυμνη σε περιοδικό
Είναι μία από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες ηθοποιούς του Hollywood. Ωστόσο, η Mila Kunis, ενώ περιμένει το δεύτερο παιδί της, δεν δίστασε να μιλήσει ανοικτά για όσα συμβαίνουν πίσω από τα φώτα, περιγράφοντας τα περιστατικά σεξισμού που έζησε!


Σε ανοικτή επιστολή της, η 33χρονη ηθοποιός αποκαλύπτει ότι ένας παραγωγός την εκβίασε λέγοντάς της χαρακτηριστικά πως δεν θα δούλευε ποτέ ξανά, αν πρώτα δεν έκανε ημίγυμνη φωτογράφηση, σε ανδρικό περιοδικό,  προκειμένου να προωθήσει την ταινία στην οποία συμμετείχε.

«Δεν θα δουλέψω σε αυτή την πόλη ξανά;;; Τα έχασα, ένιωσα να γίνομαι ένα απλό αντικείμενο και για πρώτη φορά στη ζωή μου είπα “όχι”. Μαντέψτε τι έγινε… Ο κόσμος δεν τελείωσε. Η ταινία έφερε πολλά χρήματα και ξαναδούλεψα σε αυτήν την πόλη, ξανά και ξανά…  Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιήσει ποτέ αυτός ο παραγωγός είναι πως περιέγραψε ακριβώς τον φόβο που νιώθει κάθε γυναίκα όταν έρχεται αντιμέτωπη με προκαταλήψεις στον εργασιακό χώρο», γράφει, μεταξύ άλλων, η Mila, η οποία έχει κάνει αποκαλυπτικές φωτογραφήσεις, ποτέ, όμως, για να προωθήσει την δουλειά της.

Σε άλλο σημείο της επιστολής, την οποία δημοσιεύει ο Guardian, εξομολογείται ότι έχουν υπάρξει πολλές στιγμές στην καριέρα της που την έχουν προσβάλλει, την έχουν παραγκωνίσει, την έχουν πληρώσει με λιγότερα χρήματα, την έχουν αγνοήσει ή την έχουν μειώσει, εξαιτίας του φύλου της.

Παράλληλα, διηγείται και ένα άλλο περιστατικό, που συνέβη μετά την δημιουργία της δικής της εταιρίας παραγωγής με άλλες τρεις γυναίκες. Όπως αναφέρει, έλαβε email από έναν παραγωγό,  ο οποίος την εκθείαζε μεν, αλλά αναφερόταν σε εκείνη ως «μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς στο Hollywood και σύντομα σύζυγο του Ashton και μαμά».

«Μείωσε τη αξία μου με την σχέση μου με έναν πετυχημένο άντρα και την ικανότητά μου να γεννάω παιδιά. Αγνόησε την συνεισφορά και τη δική μου και της ομάδας μου στο project», επισημαίνει η Mila και καταλήγει: «τέλειωσα με τους συμβιβασμούς ή ακόμη καλύτερα τέλειωσα με το να με κάνουν να συμβιβάζομαι. Οπότε, από ‘δω και πέρα, όταν θα έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες στιγμές, διακριτικές είτε απροκάλυπτες, θα τις αποκαλύπτω με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ πως οι αντιστάσεις μου θα δώσουν κουράγιο αλλά τουλάχιστον τώρα είμαι κομμάτι της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης».