Γιώργος Τσαλίκης: Οι στιγμές που η σχέση του με τη Δώρα ήταν «σύνδεση με Κάιρο» και πώς το ξεπέρασανΟ Γιώργος Τσαλίκης δεν διστάζει να δηλώσει ερωτευμένος με τη γυναίκα του, Δώρα, αλλά και να ομολογήσει πως έχουν περάσει και δυσκολίες. «Ποτέ δεν κάναμε δεύτερες σκέψεις με τη Δώρα ούτε πέρασε κρίση ο γάμος μας. Περιόδους με ασυνεννοησία, που όταν μιλάμε υπάρχει “σύνδεση με Κάιρο”, ναι, έχουμε ζήσει.

Αλλά εκεί γίνεται δουλειά και υπάρχει αμοιβαία πρόθεση να αποκατασταθεί η επικοινωνία, οπότε καλωδιώνουμε το θέμα και λύνεται. Κρίση ώστε να πούμε “το χαλάμε” ή “το διαλύουμε” δεν είχαμε και ελπίζω να μη συμβεί ποτέ! Μπορείτε να πείτε ότι “o Τσαλίκης είναι γκάου και όλα τα βρίσκει ωραία, αλλά με τη σειρά μου θα σας πω πως δεν υπάρχει μυστικό επιτυχημένου γάμου.
Αγάπη, χημεία, συνεννόηση και κατανόηση πρέπει να υπάρχουν. Και λίγη τύχη νομίζω» εξηγεί. Η συζήτηση πάει στα τρία του παιδιά, τον Βασίλη, 13, τον Χάρη, 11, και τον Άγγελο, 8. Έχουν αλλάξει οι ισορροπίες με το μεγάλο του γιο που είναι στη εφηβεία; «Διάβασα προχθές στο βιβλίο των Νέων Ελληνικών μια γαλλική φράση που είναι η μεγαλύτερη αλήθεια και η καλύτερη απάντηση σ’ αυτό που με ρωτάς. “Τα παιδιά όταν είναι μικρά μας αγαπάνε, όταν μεγαλώνουν αρχίζουν και μας κρίνουν και μερικές φορές μας συγχωρούν”. Ο Βασίλης, επειδή μεγαλώνει, έχει περάσει στο επόμενο στάδιο και ελπίζω να μας συγχωρήσει για τα λάθη που τυχόν κάνουμε».

Ομολογεί πως θα ήθελε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα παιδιά του. «Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάποια πράγματα εξαρτώνται από αυτά τα παλιόχαρτα που λέγονται χρήματα και, όταν έχεις παιδιά, πρέπει να δουλέψεις γι’ αυτά. Τα παιδιά, όμως, θέλουν τον μπαμπά και τη μαμά. Θα ήθελα να έχω τα κότσια για ένα διάστημα να πατήσω ένα “pause” στη δουλειά και να είμαι πιο πολύ εκεί για τα παιδιά, μπορεί και να το κάνω κάποια στιγμή».

Ο Γιώργος δεν είναι αρνητικός στο να ασχοληθούν οι γιοι του με το τραγούδι. Μάλιστα, όπως λέει, ακούνε όλη την ημέρα μουσική. Ο Χάρης έχει την καλύτερη φωνή από τους τρεις και ο Άγγελος κάνει κιθάρα. Ένα τέταρτο παιδί, πάντως, δεν είναι στα σχέδιά τους. «Αυτή τη στιγμή, στις σκέψεις μου υπάρχει το να είναι καλά τα παιδιά μου, να έχουν υγεία, η Δώρα κι εγώ να είμαστε αγαπημένοι και να υπάρχει συναισθηματική και σωματική υγεία. Και κέφι! Θέλω να είμαι χαμογελαστός και να περνάω όμορφα».