Τι κάνετε αν δείτε άλκη να γλείφει ρόδες αυτοκινήτου! Αν βρεθείτε στον Καναδά και δείτε άλκη να γλείφει τις ρόδες αυτοκινήτου.

Oι Αρχές στον Καναδά δίνουν συμβουλές σε οδηγούς και περαστικούς σε περίπτωση που εντοπίσουν άλκη (το είδος αυτό του ελαφιού) να γλείφει πόρτες και ελαστικά αυτοκινήτων σε αναζήτηση αλατιού.

Η κυβέρνηση της επαρχίας της Αλμπέρτα είναι ξεκάθαρη: οι πεζοί δεν πρέπει να σε καμία περίπτωση να πλησιάσουν τα πελώρια ζώα -μάλιστα η ιδανική απόσταση είναι 30 μέτρα. Ούτε βέβαια έχει νόημα να επιχειρήσει κανείς να σπρώξει ένα ζώο που ζυγίζει έως και 450 κιλά. Επιπλέον, θα γίνει επιθετικό.

Αν πάλι οι οδηγοί δουν μια άλκη να γλείφει αλάτι από τα αυτοκίνητα, καλύτερα να κορνάρουν ή να πατήσουν το κουμπί που βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο του συναγερμού.

Το αλάτι είναι απαραίτητο στην καθημερινή δίαιτα του ζώου και αν δεν το βρει στη φύση, θα το αναζητήσει στο αλάτι που ρίχνουν οι Αρχές στους δρόμους για την ολισθηρότητα που προκαλούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του Καναδά. Το αλάτι αυτό στη συνέχεια «μεταφέρεται» σε ελαστικά και άλλα σημεία των αυτοκινήτων.