Πάνος Ιωαννίδης - Τα μωρά της Αθηνάς


Ο συγγραφέας

Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1978. «Τα μωρά της Αθηνάς» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά την ποιητική συλλογή «Ποιήματα της στιγμής και άλλες ουτοπικές ιστορίες», ενώ το διήγημα «Η γυναίκα από τη Ζυρίχη», διακρίθηκε στον 1ο διαγωνισμό της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών και ζει στη Δράμα με τη σύντροφο και τον γιο τους.Το βιβλίο

Ο Γρηγόρης Μπέης, νέος και όμορφος, πρωτοπόρος επιχειρηματίας, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, άντρας με αρραβωνιαστικιά και ερωμένη, γιος βουλευτή και πρώην υπουργού, βρίσκεται νεκρός στην κοίτη ενός καταρράκτη κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Η αδελφή του, Αντιγόνη, μία γοητευτική αρχιτεκτόνισσα της επαρχίας, αναθέτει στον Πέτρο Ριβέρη, ιδιωτικό ντετέκτιβ, να βρει τι συνέβη στον μικρότερο αδελφό της.


Ο Πέτρος Ριβέρης έχει μόλις εγκατασταθεί στην πόλη, μετά από μακρόχρονη περιπλάνηση στην Ευρώπη και κατά τη διάρκεια των περίπλοκων ερευνών του, έρχεται αντιμέτωπος με μία σειρά από αινίγματα: Για ποιο λόγο ο Γρηγόρης Μπέης δημιούργησε το Green Sea Network, ένα δίκτυο επιχειρήσεων και πολιτιστικών οργανισμών; Ποια ήταν τα κίνητρα των συνεργατών του, όταν αποφάσισαν να υποστηρίξουν τη στρατηγική του και να συμμετάσχουν στο Green Sea Network;

Γιατί αντέδρασε μία παρέα νέων επιστημόνων στα σχέδια του Γρηγόρη Μπέη προσπαθώντας για κάτι διαφορετικό; Η έρευνα της υπόθεσης φέρνει αντιμέτωπο τον Πέτρο Ριβέρη με καλά κρυμμένα μυστικά στο δέρμα της πόλης, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει, ότι λίγα πράγματα είναι όπως φαίνονται.

«Τα μωρά της Αθηνάς», είναι ένα σύγχρονο noir μυθιστόρημα, που προσπαθεί να αποτυπώσει σε πρώτο επίπεδο την περίπλοκη διαδικασία αφομοίωσης των νέων ανθρώπων και της αναζήτησης της ταυτότητάς τους σε ένα κόσμο με παλιές δομές. Παράλληλα, αποτελεί ένα έμμεσο σχόλιο πάνω στην ελληνική οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς.

Πηγή: www.k-tipos.gr