Πυρηνική δύναμη η Ελλάδα ! Λύση για να συμμαζευτεί η Τουρκία, να μειωθεί δραματικά ο ανταγωνισμός εξοπλισμών και άρα και η οικονομική μας αιμορραγία ;;…
Του Κ. Αϊβαλιώτη, τ. Βουλευτή Β΄Αθηνών

Το ραντεβού με τον φίλο μου ήταν στις 10  το πρωί μιας ασυνήθιστα ηλιόλουστης μέρας για τις  Βρυξέλλες. Θα βρισκόμασταν για πολύ λίγο  στην πράσινη μικρή πλατεία που βρίσκεται  πίσω από το ΧΙΛΤΟΝ Βρυξελλών, στην Avenue Louise, και εφάπτεται του πανάκριβου εστιατορίου του .Το ραντεβού μας ήταν εκεί «για να μην μας ακούν άλλοι» , όπως μού είπε ο φίλος μου την ώρα που  καθόταν δίπλα μου στο παλιό μαρμάρινο  παγκάκι του πάρκου . Γνωριζόμασταν από παλιά όταν ήμασταν και οι δύο στα Οργανα της ΕΕ και μιλάμε για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε στις πιο ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πατρίδας του  , ενώ έκανε και  ένα πέρασμα από την γραφειοκρατία της ΕΕ .Δεν θα πω την εθνικότητά του και σε ποιο Οργανο της ΕΕ ήταν για λόγους ευνοήτους .
– Πώς ήταν εκεί που ήσουν πρόσφατα;  τον ρωτάω . Δεν είναι και λίγο να έχεις συνεχή  επαφή με ένα πυρηνικό οπλοστάσιο …
-  Καλά, άστο αυτό, για  πες μου  κάτι :  Διάβασα  ότι θα  παραγγείλετε νέα μαχητικά «F-35» και  θα εκσυγχρονίσετε τα ΜΙΡΑΖ και τα F-16 που έχετε , έτσι δεν είναι ;…Ξέρεις, τα  πράγματα άλλαξαν τις τελευταίες δεκαετίες.  Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου- εσύ είσαι πολύ νεώτερος μου - ξέραμε ότι ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Γαλλία , Κίνα ,  και το Ισραήλ  ήταν οι πυρηνικές δυνάμεις. Μετά ξεφύτρωσαν Πακιστάν, Βόρειος Κορέα, Ινδία, Ιράν κοκ και ένα σωρό άλλοι  
-  Ελπιζω να μην εννοείς και την Τουρκία… , του λέω με ανησυχία  
-  Δεν είναι έτοιμη η Τουρκία ακόμη , αλλά αν θέλετε να ζήσετε ως χώρα κανονίστε τι θα κάνετε , μου λέει έντονα.
-  Τι εννοείς; ρωτάω τον φίλο μου που είναι βασικό στέλεχος του πιο ευαίσθητου «γραναζιού» της κρατικής μηχανής, της άμυνας  της χώρας του ,  έναν άνθρωπο  που έχει περάσει 15 καλοκαίρια κάνοντας …. ψαροντούφεκο(!)  σε  Ελληνικό νησί που λατρεύει, όπως λατρεύει και όλη την Ελλάδα  γι’αυτό και μου επισημαίνει  τις συνεχιζόμενες βλακείες των  Ελλήνων ,  πολιτικών και ψηφοφόρων.
- Μπήκατε μετά το 1974 σε  μια  θανάσιμη κούρσα εξοπλισμών ... Η Τουρκία σάς βάζει στο λούκι έχοντας ως οδηγό το τι έκαναν οι ΗΠΑ στην τέως ΕΣΣΔ:  Την ξελίγωσαν . Στόχος των Τούρκων είναι να σας ξελιγώσουν και εσάς.
- Δηλαδή τι να κάνουμε για να τους αναχαιτίσουμε; Μάλλον ξεχνάς ότι έχουμε να καλύψουμε τον Ελλαδικό και Κυπριακό χώρο, είμαστε μια εκτεταμένη οντότητα σε 5 θάλασσες με έκταση μεγαλύτερη από την Γερμανία και την Αυστρία μαζί. Στην Κύπρο υπάρχουν  40.000 Τούρκοι  στρατιώτες που κατέχουν το 36% .Εχουμε   750.000 Ελληνες που ζουν εκεί εδώ και 4000 χρόνια  και ζωτικά συμφέροντα, του λέω
-  Ξέρεις  ότι αυτά τα γνωρίζω  πιο καλά και από πολλούς Ελληνες άρα μην μου τα εξηγείς ! Αποκτήστε  –  υπάρχουν τρόποι - πυρηνικό οπλοστάσιο και μετά ανακοινώστε ότι το κάνατε. Σου ξαναλέω, τρόποι υπάρχουν να γίνετε υπολογίσιμη πυρηνική δύναμη στην περιοχή  και να συμμαζέψετε μια και καλή τους Τούρκους , μυαλό χρειάζεται.
- Τι εννοείς ότι πρέπει να γίνει , άσε τις νουθεσίες …, του λέω για να τον «γαργαλίσω»
- Α, αυτό θα το συζητήσουμε την επόμενη φορά που θα σε δώ στο ίδιο παρκάκι, όταν  ξανασυμπέσουμε στις Βρυξέλλες .  Ελπίζω –είμαι σίγουρος σχεδόν - ότι δεν θα υπάρξει  κανένα σοβαρό επεισόδιο  στο Αιγαίο ή την Κύπρο, οι Τούρκοι εξάλλου είναι πολύ αδύναμοι μετά το πραξικόπημα , και αυτό  πες το στους δικούς σου εκεί κάτω.
Ακολούθησα  την συμβουλή του . Και  όποιος προσέξει καλά τι θέλει να πει ο φίλος μου  θα καταλάβει πολλά…

Αντε μπράβο ! Εκλεισε η ΕΛΑΣ   παράνομο τζαμί στην Βέροια 

Επιτέλους , να και μια «φάπα» στους μηχανισμούς των Τούρκων στην Ελλάδα : Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε το παράνομο τζαμί που είχαν ιδρύσει στην Αλεξάνδρεια  Ημαθίας μουσουλμάνοι που ζουν εκεί .
Κάποιος  Χουσεΐν Χουσείνογλου (δηλώνει «πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού και αθλητικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Βέροιας») είπε πως τον κάλεσαν στην αστυνομία και του έδωσαν εντολή να κλείσει  το τζαμί που έκανε χωρίς άδεια , και πολύ καλά έπραξε η ΕΛΑΣ  . Ο Χουσείνογλου δήλωσε (κλαψουρίζοντας σε έντυπα της Θράκης) ότι στις  17/2 εκλήθη από την αστυνομία όπου του είπαν την απόφαση και προσθέτει : «Μου είπαν πως εδώ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως χώρος προσευχής και ότι δεν υπάρχει άδεια για κάτι τέτοιο. Εγώ φυσικά εξεπλάγην . Ο σύλλογος μας και το μεστζίτ ( το τζαμί δηλαδή) λειτουργούν έτσι επί δύο χρόνια. Οι αστυνομικοί μας είπαν πως μπορούμε να υποβάλλουμε αίτημα για άδεια λειτουργίας ως χώρου προσευχής. Μας είπαν πως πρέπει να πάρουμε άδεια από το υπουργείο Θρησκευμάτων. Και μας είπαν πως μέχρι να βγει εκείνη η άδεια πρέπει να το κλείσετε».
Ενας άλλος που δηλώνει «θρησκευτικός λειτουργός» και λέγεται  Μουσά Τσολάκ ανέφερε πως η αστυνομία τους είπε ότι αν δεν κλείσουν τον σύλλογο θα τους πάνε  αυτόφωρο . Εμείς λέμε ότι πολύ καλά θα κάνει η ΕΛΑΣ, έτσι γίνεται στις δημοκρατικές  χώρες της ΕΕ όπου δεν υπάρχουν πολλές –πολλές κουβέντες με όσους παραβιάζουν τους νόμους, και όλοι είδαν τις «σφαλιάρες» που φάγανε οι εγκάθετοι της Τουρκίας σε Ολλανδία, Γερμανία και Αυστρία όπου απελάθηκαν ιμάμηδες κλπ πριν προλάβουν να πουν κίμινο…