Οι Γερμανικές εκλογές, ο «πόλεμος της τουλίπας» και η φαιδρά πορτοκαλέα…Οι Γερμανικές εκλογές, ο «πόλεμος της τουλίπας»  και η   φαιδρά πορτοκαλέα…

Του Κ. Αϊβαλιώτη, τ. Βουλευτή Β΄Αθηνών

Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές θα ξανασυγκυβερνήσουν , όποιος και αν είναι 1ος στις Γερμανικές εκλογές. Ελάχιστες οι διαφορές τους, σκληρός και ο Σουλτς(τον ξέρω από το Ευρωκοινοβούλιο και  δεν έχω  αυταπάτες),  αν και  δεν έχει σχέση ως χαρακτήρας  με τον Σόϊμπλε.Παρόλα αυτά μην περιμένετε δραματικές  αλλαγές αν κερδίσει  ο Σουλτς. Το ντουέτο δεξιοί+σοσιαλιστές  στην Γερμανία πάει «πακέτο», σαν να είναι το ίδιο κόμμα.


Οι Τούρκοι  στην Γερμανία ξεπερνούν τα 3 εκ. και βρέθηκαν εκεί μετά  τον Β΄Παγκόσμιο  Πόλεμο όταν η Γερμανία είχε ξεμείνει από …άντρες λόγω της ηλίθιας τακτικής του Χίτλερ που έστελνε στο μέτωπο ακόμη και παιδάκια 14 ετών(!) και έτσι έχασε εκατομμύρια ανδρών σε έναν   ψυχανώμαλο πόλεμο.Εργατικό δυναμικό δεν είχε η Γερμανία και έτσι  χιλιάδες  Τούρκοι (που γεννοβολούσαν) βρέθηκαν εκεί. Το  λάθος των Γερμανών ήταν ότι τους πολιτογράφησαν  και  βρέθηκαν με μια «βόμβα» 3 εκ. Τούρκων που  ψηφίζουν και κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών τους! Υπερβολή; Για δείτε παρακάτω:

Οσοι  τυγχάνουμε  γνώστες των διαδικασιών της  ΕΕ εγκαίρως προειδοποιούσαμε και πέσαμε σε όλα  μέσα. Τα 15 χρόνια που σταδιοδρόμησα στις Βρυξέλλες   πάλευα  από την θέση του υπαλλήλου  έχοντας κόστος στην καριέρα  μου και βάζοντας το κεφάλι μου στον ντορβά για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, εξού και - μεταξύ πολλών άλλων- με συνέλαβαν και 3 φορές οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο όταν πήγα εκεί με αποστολή της Ευρωβουλής ως στέλεχος της Γενικής Γραμματείας της . Στην Ευρωβουλή, λοιπόν, συνέπεσα για χρόνια  με τον Τζεμ Οζντεμίρ, ο οποίος ήταν τότε  ευρωβουλευτής. Είναι  παιδί Τούρκων μεταναστών   της Γερμανίας και όλοι στις Βρυξέλλες τον θυμούνται για την ευαισθησία του στα θέματα που σχετίζονταν με την Τουρκία  και το ψευδοκράτος της Κύπρου. Ο Οζντεμίρ ήταν  τότε ευρωβουλευτής των Γερμανών «ΠΡΑΣΙΝΩΝ»  και έφτασε  σήμερα να  είναι Συμπρόεδρος αυτού του ισχυρού  Γερμανικού Κόμματος.
Προφανώς ο Ερντογάν θα ήθελε να πάει  πολύ καλά   ο   Οζντεμίρ στις εκλογές  αφού είναι Τούρκος και έχει κρίσιμη θέση στην Γερμανική πολιτική ζωή . Οι  Γερμανοί ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν μεγάλη παρουσία  Τούρκων ( πχ τον  βουλευτή  Μουτλού, την βουλευτίνα Εκίν Ντελιγκιόζ γεννημένοι και οι δύο στην Τουρκία ) και είναι ένα κόμμα με σαφή φιλοτουρκική κατεύθυνση , κάτι που δείχνει σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοφορία και σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνει  στην Ευρωβουλή εδώ και χρόνια. Την Μέρκελ και τους υπόλοιπους  θα προσπαθήσει να τους φθείρει εκλογικά όσο μπορεί ο Ερντογάν  ώστε οι Τούρκοι της Γερμανίας  να στραφούν στον δικό τους άνθρωπο, σε εκείνον που εκπροσωπεί με τρόπο αυθεντικό τα συμφέροντα της Τουρκίας, όπως άλλωστε έκανε  ο Ερντογάν και με τους 400.000 Τούρκους της Ολλανδίας που έστρεψε επίσης στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Τα επιδερμικά  Ελληνικά ΜΜΕ πανηγύριζαν για την άνοδο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Ολλανδία , όμως δεν ανέλυσαν τους λόγους της ανόδου τους:  Ο Ερντογάν εστράφη  κατά του φιλελεύθερου Ρούντε, του Βίντερς κλπ γιατί τον ενδιέφερε να ενισχυθεί εκλογικά από τους Τούρκους της Ολλανδίας το κατεξοχήν φιλοτουρκικό κόμμα, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ της Ολλανδίας, οι οποίοι επίσης παίρνουν συνεχώς θέσεις υπέρ της Τουρκίας στο Ευρωκοινοβούλιο .Τόσα πάνελ και  τόσοι «αναλυτές» στα Ελληνικά κανάλια αλλά ούτε  ένας δεν εξηγεί και  δεν αναλύει αυτό που κάποιοι  χρόνια παρατηρούμε να εξελίσσεται στις Βρυξέλλες με τον Οζντεμίρ ,τους Γερμανούς και Ολλανδούς ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και την Τουρκία που τρίβει τα χέρια της επειδή δημιουργεί συνθήκες επηρεασμού  των κρίσιμων εκλογών σε χώρες της ΕΕ, με «λοστό» τους Τούρκους που ζουν εκεί...