Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίαςΟ Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας από την Κρήτη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες είναι ελεύθερος.
Αυτή είναι η είδηση που έρχεται από την αστυνομία, η οποία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων και απελευθέρωσε τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν το κρησφύγετο των απαγωγέων, εισέβαλαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αν και είναι πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του.
Την είδηση της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, επιβεβαίωσε ο πατέρας του Ιωάννης Λεμπιδάκης.
«Είναι αλήθεια! Ο Μιχάλης μου το παιδί μου είναι καλά. Είναι καλά! Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Πάω τώρα στο νοσοκομείο να τον δω να να τον ρωτήσω περισσότερα για το τι εγινε», είπε ο κ. Λεμπιδάκης.
Το κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν στην στην παραλία Αρίνα στο Ρέθυμνο. Η επιχείρηση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες. Ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα. 


Το κρησφύγετο ήταν σχετικά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Το σημείο παλιά χρησιμοποιούνταν ως μάντρα αυτοκινήτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και οκτώ συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ως απαγωγείς του επιχειρηματία.
Το σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς τους έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να κινούν υποψίες καθώς βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς, όλοι με καταγωγή από την Κρήτη είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία σε τρία με τέσσερα διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του. Το τελευταίο ήταν η μάνδρα των αυτοκινήτων στο οποίο έγινε η επιχείρηση τα ξημερώματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων που εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου κατάφεραν να πιάσουν “στον ύπνο” τους απαγωγείς.
Αυτό που κάνει εντύπωση και δείχνει τις συνθήκες στις οποίες ζούσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τους τελευταίους έξι μήνες, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό της Αστυνομίας, ο οποίος έκρινε ότι μπορεί να καταθέσει. Μεταφέρθηκε, πάντως, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για προληπτικούς λόγους.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, καταπονημένος αλλά καλά στην υγεία του, είναι πια με την οικογένειά του δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Έδωσε, φυσικά, συγχαρητήρια στην Αστυνομία για την αίσια εξέλιξη της υπόθεσης.
Όπως είπε ο κ. Τόσκας, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που τον απελευθέρωσαν από τους απαγωγείς του.
Ήταν 30 Μαρτίου όταν οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητό του.
Οι δράστες είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του. Από τότε οι απαγωγείς “έριξαν” πολλές φορές το ποσό που απαιτούσαν καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.
Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.